Brystvævsbehandling

Skjern Fysioterapi tilbyder brystvævsbehandling til brystkræftopererede kvinder. Behandlingsmetoden er udviklet af Kirsten Tørsleff som er fysioterapeut og selv er brystopereret. Behandlingen henvender sig til brystkræftramte kvinder der har fået fjernet brystet eller som har fået foretaget en brystbevarende operation.

Efter et sådan indgreb kan der opstå gener omkring armen, brystet, øvre ryg og nakke i form af smerter og/eller nedsat bevægelighed i en eller flere af disse regioner. Ødem - hævelse i armen er et hyppigt problem og forekommer særligt i de tilfælde, hvor der er fjernet lymfekirtler.

Generne opstår fordi der efter en brystoperation kan der ske en "sammenlimning" af det involverede- og omkringliggende væv. Strålebehandlet væv skrumper ofte ind og bliver hårdt og uelastisk ligesom selve operationsarret og vævet heromkring bliver stramt og hårdt. Der bliver simpelthen lukket for blodgennemstrømningen i området.

Med en meget blid behandling strækkes og mobiliseres selve arret og det omkringliggende væv. Herved forbedres forskydeligheden i hud og underhud således blodgennemstrømningen i området forøges, bevægeligheden forbedres og smerterne mindskes. Operationsarret og vævet omkring bliver således mere levende og smidigt igen.

I forbindelse med behandlingen kombineres der ofte med øvelser der også er specielt udviklet til brystopererede.

 

Brystvævsbehandling

Kontakt os

Send os en besked hvis du gerne vil kontaktes telefonisk.